Asiatisk potatissallad med kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • Asiatisk potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • flingsalt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk färsk timjan
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • Glaze
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
  2. Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
  3. Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mat ätare

2020-12-08

Vi tog kyckling filéer istället som vi stekte. Det var bökigt gott och jag rekommenderar. Jag tror att potatissalladen kan bli godare om man rör ner såsen med potatisen. Koriander gillar jag inte personligen så föreslår att smaka av det först innan ni tar i det.

Torild

2020-05-20

Färsen var slut i affären så vi tog kycklinglårfilé med samma kryddning och så slängde vi dem på grillen! Och den kalla potatissalladen till var också toppen!

Angelica

2020-04-07

Funkade att göra utan grillspett också, då vi hade inga hemma. 😂😅 Men innan vi smakade så fattade vi inte vad vi gjorde för kycklingrätt, men sen så blev det; jaha, det är ju Tsukune! Men absolut full pott och glazen kommer att bli till nytta i sommar!

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • Asiatisk potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • flingsalt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk färsk timjan
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • Glaze
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
  2. Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
  3. Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mat ätare

2020-12-08

Vi tog kyckling filéer istället som vi stekte. Det var bökigt gott och jag rekommenderar. Jag tror att potatissalladen kan bli godare om man rör ner såsen med potatisen. Koriander gillar jag inte personligen så föreslår att smaka av det först innan ni tar i det.

Torild

2020-05-20

Färsen var slut i affären så vi tog kycklinglårfilé med samma kryddning och så slängde vi dem på grillen! Och den kalla potatissalladen till var också toppen!

Angelica

2020-04-07

Funkade att göra utan grillspett också, då vi hade inga hemma. 😂😅 Men innan vi smakade så fattade vi inte vad vi gjorde för kycklingrätt, men sen så blev det; jaha, det är ju Tsukune! Men absolut full pott och glazen kommer att bli till nytta i sommar!

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)