Asiatisk potatissallad med kycklingspett

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • Asiatisk potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • flingsalt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • Glaze
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
  2. Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
  3. Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata - Coop

(20)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd - Coop

(21)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • Asiatisk potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • flingsalt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • Glaze
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
  2. Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
  3. Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata - Coop

(20)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd - Coop

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies