Asiatisk böngroddsallad
  • Tid 10 min

Asiatisk böngroddsallad

4 (5 betyg)

Ljuvlig sallad med nötig smak från sesamfrön och sting av chili. Gott som tillbehör till asiatiska rätter. Med fullkornsris, sojabönor och stekt ägg blir det till en hel måltid.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl mungbönsgroddar (ca 1 grundrecept för groddning)
  • 2 strimlade salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 1.5 msk pumpakärnor
Dressing:
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till dressingen och rör tills sockret smält.

  2. 2

    Blanda groddar, salladslök och bladspenat i en skål. Häll på dressingen och vänd runt.

  3. 3

    Rosta sesamfrön och pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa och är gyllene i färgen. Strö dem över salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar