För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ärtsoppa med pumpa, rosmarin och knaperstekt parmaskinka

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Förvandla middagssoppan till en ren delikatess med pumpa och rimmat fläsk, två smakkamrater som trivs riktigt bra tillsammans i denna mjuka mustiga soppa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.6 liter vatten
  • 300 g gula ärter
  • 2 hackade gula lökar
  • 200 g skalad, tärnad pumpa
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 hönsbuljongtärningar, eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 150 g parmaskinka eller tärnat magert rökt sidfläsk
  • 1 msk olja
  • Till servering:
  • 1.5 msk färsk rosmarin
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i ärter och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Koka under lock ca 45 minuter, ta sedan bort de skal som lossnat med en hålslev. Tillsätt lök, pumpa, vin, rosmarin och buljongtärningar och låt det koka i minst 30 minuter till. När ärterna och pumpan är helt mjuka kan man mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek parmaskinkan, eventuellt i lite god olja, tills den har fått en knaprig yta. Häll upp soppan i skålar och toppa med parmaskinkan och lite rosmarin. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

(16)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Couscouspanna med fisk

(44)

Wokad ljummen sallad på sockerärter, gurka och sparris

(23)

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

(20)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(7)

Zucchinifritters med bulgursallad

(29)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.6 liter vatten
  • 300 g gula ärter
  • 2 hackade gula lökar
  • 200 g skalad, tärnad pumpa
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 hönsbuljongtärningar, eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 150 g parmaskinka eller tärnat magert rökt sidfläsk
  • 1 msk olja
  • Till servering:
  • 1.5 msk färsk rosmarin
  • 1 baguette

Ärtsoppa med pumpa, rosmarin och knaperstekt parmaskinka

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Förvandla middagssoppan till en ren delikatess med pumpa och rimmat fläsk, två smakkamrater som trivs riktigt bra tillsammans i denna mjuka mustiga soppa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i ärter och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Koka under lock ca 45 minuter, ta sedan bort de skal som lossnat med en hålslev. Tillsätt lök, pumpa, vin, rosmarin och buljongtärningar och låt det koka i minst 30 minuter till. När ärterna och pumpan är helt mjuka kan man mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek parmaskinkan, eventuellt i lite god olja, tills den har fått en knaprig yta. Häll upp soppan i skålar och toppa med parmaskinkan och lite rosmarin. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

(16)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Couscouspanna med fisk

(44)

Wokad ljummen sallad på sockerärter, gurka och sparris

(23)

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

(20)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(7)

Zucchinifritters med bulgursallad

(29)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)