Ärtbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Ärtbiffar med gröna ärtor, havregryn och strimlad vitkål. Smaksätt biffarna med mynta och citron, servera med tabbouleh, sallad och yoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl vatten
  • 100 g vitkål, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, riven
  • 2 dl panko ströbröd, till panering
  • 0.5 dl olja att steka i
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 2 tomater, fintärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 4 pitabröd
  • 3 dl yoghurt

Gör så här

  1. Ärtbiffar: Lägg ärtor i ett durkslag och häll över kokande vatten så att de tinar. Lägg havregryn i rumsvarmt vatten att svälla några minuter. Tillsätt ärtor och resten av ingredienserna. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en grov massa. (Det är fint om några ärtor fortfarande är hela.)
  2. Forma smeten till 8 biffar och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera biffarna ev i pitabröd med tabbouleh, sallad och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2017-05-09

Jättegoda!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl vatten
  • 100 g vitkål, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, riven
  • 2 dl panko ströbröd, till panering
  • 0.5 dl olja att steka i
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 2 tomater, fintärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 4 pitabröd
  • 3 dl yoghurt

Ärtbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Ärtbiffar med gröna ärtor, havregryn och strimlad vitkål. Smaksätt biffarna med mynta och citron, servera med tabbouleh, sallad och yoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ärtbiffar: Lägg ärtor i ett durkslag och häll över kokande vatten så att de tinar. Lägg havregryn i rumsvarmt vatten att svälla några minuter. Tillsätt ärtor och resten av ingredienserna. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en grov massa. (Det är fint om några ärtor fortfarande är hela.)
  2. Forma smeten till 8 biffar och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera biffarna ev i pitabröd med tabbouleh, sallad och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2017-05-09

Jättegoda!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)