Årets tomatskörd i sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tomater i alla möjliga former och färger är så gott till mild couscous och krispig gurka. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl couscous eller bulgur
  • 3 kvisttomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 broccoli
  • 3 västeråsgurkor eller 0,5 gurka
  • 1 färsk lök, tunt skivad
  • 0.5 dl dill, grovhackad
  • 0.5 dl färsk koriander, grovhackad
  • 1 dl färsk persilja, grovhackad
  • 1 dl färsk oregano, grovhackad
  • Dressing
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • bröd grillat eller kycklingröra ifrån Georgien (recept hittar du här på Coop.se
  • Till servering
  • urkärnade gröna oliver

Gör så här

  1. Tillaga couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva de stora tomaterna och dela de små. Skär broccoli och gurka i små bitar och strimla löken. När couscousen svalnat något, vänd ihop med alla grönsaker, dressing och örter. Servera med kycklingröran, oliver och bröd eller till något grillat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skördepaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl couscous eller bulgur
  • 3 kvisttomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 broccoli
  • 3 västeråsgurkor eller 0,5 gurka
  • 1 färsk lök, tunt skivad
  • 0.5 dl dill, grovhackad
  • 0.5 dl färsk koriander, grovhackad
  • 1 dl färsk persilja, grovhackad
  • 1 dl färsk oregano, grovhackad
  • Dressing
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • bröd grillat eller kycklingröra ifrån Georgien (recept hittar du här på Coop.se
  • Till servering
  • urkärnade gröna oliver

Årets tomatskörd i sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tomater i alla möjliga former och färger är så gott till mild couscous och krispig gurka. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva de stora tomaterna och dela de små. Skär broccoli och gurka i små bitar och strimla löken. När couscousen svalnat något, vänd ihop med alla grönsaker, dressing och örter. Servera med kycklingröran, oliver och bröd eller till något grillat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skördepaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)