Äpplen i smördegspaket

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Lätta att göra och mycket goda. Ibland hoppar vi över nötterna och tar dubbla mängden kokos i stället. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g fryst smördeg
  • 3 svenska äpplen
  • 4 msk smör
  • 3 msk råsocker eller vanligt socker
  • 1 tsk kanel
  • 60 g valnötter, grovt hackade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl russin
  • 1 ägg, till pensling
  • florsocker

Gör så här

  1. Skala ev äpplena och skär i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och stek frukten på medelvärme 3–4 min. Strö över socker och kanel.
  2. Vänd ner valnötter, vaniljsocker, kokosflingor och ev russin. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna något. Dela plattorna på mitten och kavla lätt så de blir något större.
  3. Fördela äpplena i mitten på varje degbit. Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Vik ihop till trekantiga paket och tryck längs kanterna med en gaffel.
  4. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna något. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-10-04

Jätte goda rekommenderas verkligen.

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Hemavans äppelkaka

(151)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g fryst smördeg
  • 3 svenska äpplen
  • 4 msk smör
  • 3 msk råsocker eller vanligt socker
  • 1 tsk kanel
  • 60 g valnötter, grovt hackade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl russin
  • 1 ägg, till pensling
  • florsocker

Äpplen i smördegspaket

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Lätta att göra och mycket goda. Ibland hoppar vi över nötterna och tar dubbla mängden kokos i stället. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ev äpplena och skär i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och stek frukten på medelvärme 3–4 min. Strö över socker och kanel.
  2. Vänd ner valnötter, vaniljsocker, kokosflingor och ev russin. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna något. Dela plattorna på mitten och kavla lätt så de blir något större.
  3. Fördela äpplena i mitten på varje degbit. Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Vik ihop till trekantiga paket och tryck längs kanterna med en gaffel.
  4. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna något. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-10-04

Jätte goda rekommenderas verkligen.

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Hemavans äppelkaka

(151)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies