Äppeltosca

Betyg (1-5):
3.62 (40 betyg)

Seg och söt tosca av nötter och frön i en paj med varma äpplen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajbotten:
  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • Toscasmet:
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1 dl blandade nötkött, t ex valnötter och pistagemandel
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • Fyllning:
  • 4 äpplen, inte för hårda

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.

Toscasmet

  1. Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.

Fyllning

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".
  2. Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-09-10

En favorit som går fort att baka. Jag bakar denna i en vanlig pajform MEN tar alltid mer toscasmet så att den täcker hela formen.

Britta/webbredaktionen

2013-11-06

@Barbro Renlund. Oftast kan du använda våra recept och byta till glutenfria och laktosfria alternativ.

Barbro Renlund

2013-11-05

Hej, jag förstår ni på Coop kan mat och bak, men varför så få recept för oss gluten- och laktosintoleranta och nötallergiker?

Susanne

2013-11-05

MEN snälla Ingrid,läs receptet så ser du all information.Ska testa detta,ser riktigt smaskens ut

Gunnel

2012-09-26

Skall skalet av? Skall man riva äpplena? Ugnstemperatur o tid???

ingrid

2012-09-20

testa

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberpaj

(43)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Cashewgräddglass med fikon

(2)
11 st
  • Pajbotten:
  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • Toscasmet:
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1 dl blandade nötkött, t ex valnötter och pistagemandel
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • Fyllning:
  • 4 äpplen, inte för hårda

Äppeltosca

Betyg (1-5):
3.62 (40 betyg)

Seg och söt tosca av nötter och frön i en paj med varma äpplen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.

Toscasmet

  1. Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.

Fyllning

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".
  2. Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-09-10

En favorit som går fort att baka. Jag bakar denna i en vanlig pajform MEN tar alltid mer toscasmet så att den täcker hela formen.

Britta/webbredaktionen

2013-11-06

@Barbro Renlund. Oftast kan du använda våra recept och byta till glutenfria och laktosfria alternativ.

Barbro Renlund

2013-11-05

Hej, jag förstår ni på Coop kan mat och bak, men varför så få recept för oss gluten- och laktosintoleranta och nötallergiker?

Susanne

2013-11-05

MEN snälla Ingrid,läs receptet så ser du all information.Ska testa detta,ser riktigt smaskens ut

Gunnel

2012-09-26

Skall skalet av? Skall man riva äpplena? Ugnstemperatur o tid???

ingrid

2012-09-20

testa

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberpaj

(43)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies