För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppeltosca

Betyg (1-5):
3.66 (41 betyg)

Seg och söt tosca av nötter och frön i en paj med varma äpplen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajbotten:
  • 2 krm bakpulver
  • Toscasmet:
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1 dl blandade nötkött, t ex valnötter och pistagemandel
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • Fyllning:
  • 4 äpplen, inte för hårda

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.

Toscasmet

  1. Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.

Fyllning

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".
  2. Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-09-10

En favorit som går fort att baka. Jag bakar denna i en vanlig pajform MEN tar alltid mer toscasmet så att den täcker hela formen.

Checkbox Coop

2013-11-06

@Barbro Renlund. Oftast kan du använda våra recept och byta till glutenfria och laktosfria alternativ.

Barbro Renlund

2013-11-05

Hej, jag förstår ni på Coop kan mat och bak, men varför så få recept för oss gluten- och laktosintoleranta och nötallergiker?

Susanne

2013-11-05

MEN snälla Ingrid,läs receptet så ser du all information.Ska testa detta,ser riktigt smaskens ut

Gunnel

2012-09-26

Skall skalet av? Skall man riva äpplena? Ugnstemperatur o tid???

ingrid

2012-09-20

testa

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Vegansk glass

(3)

Snabba marängbakelser

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Banoffee-paj

(112)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberpaj

(48)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Pajbotten:
  • 2 krm bakpulver
  • Toscasmet:
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1 dl blandade nötkött, t ex valnötter och pistagemandel
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • Fyllning:
  • 4 äpplen, inte för hårda

Äppeltosca

Betyg (1-5):
3.66 (41 betyg)

Seg och söt tosca av nötter och frön i en paj med varma äpplen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.

Toscasmet

  1. Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.

Fyllning

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".
  2. Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-09-10

En favorit som går fort att baka. Jag bakar denna i en vanlig pajform MEN tar alltid mer toscasmet så att den täcker hela formen.

Checkbox Coop

2013-11-06

@Barbro Renlund. Oftast kan du använda våra recept och byta till glutenfria och laktosfria alternativ.

Barbro Renlund

2013-11-05

Hej, jag förstår ni på Coop kan mat och bak, men varför så få recept för oss gluten- och laktosintoleranta och nötallergiker?

Susanne

2013-11-05

MEN snälla Ingrid,läs receptet så ser du all information.Ska testa detta,ser riktigt smaskens ut

Gunnel

2012-09-26

Skall skalet av? Skall man riva äpplena? Ugnstemperatur o tid???

ingrid

2012-09-20

testa

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Vegansk glass

(3)

Snabba marängbakelser

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Banoffee-paj

(112)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberpaj

(48)