
Äppelterrine med lagerbladsglass
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 7 skalade och skivade gröna äpplen
- 2 dl råsocker
- Sirap:
- 6 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 1 dl vatten
- 2 dl socker
- Lagerbladsglass:
- 6 dl standardmjölk
- 2 dl socker
- 1 delad och urskrapad vaniljstång
- 10 lagerblad
Gör så här
- Lägg äppelskivorna i en bunke varvat med råsockret. Sjud stjärnanis och kanelstång i vattnet ca 10 minuter. Sila av kryddorna och tillsätt sockret. Koka tills sockret har smält och fått en sirapsliknande konsistens. Fodra en avlång bakform med bakplåtspapper. Varva de insockrade äppelbitarna i formen och limma ihop dem med sirapen. Bygg upp med äpplen tills formen är fylld till ca 3 cm.
- Baka äpplena i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Låt formen kallna och låt sedan äpplena stå i kylen under press några timmar. Tag upp äppelterrinen ur formen, tag vara på den vätska som pressats ur äpplena och koka den till en sirap.
Lagerbladsglass
- Koka upp mjölk, socker, vaniljstång och lagerblad och låt sjuda ca 10 minuter. Låt blandningen svalna och sedan kallna i kylen. Sila bort vaniljstång och lagerblad innan glassen fryses i glassmaskin.
Utan glassmaskin
- Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Vispa glassmassan 3-4 gånger under infrysningstiden. Flytta till kylskåp ca 20 minuter innan servering.
- Skär äppelterrinen i portionsbitar och servera med glass och äppelsirap.
Liknande recept
Äppelterrine med lagerbladsglass
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg äppelskivorna i en bunke varvat med råsockret. Sjud stjärnanis och kanelstång i vattnet ca 10 minuter. Sila av kryddorna och tillsätt sockret. Koka tills sockret har smält och fått en sirapsliknande konsistens. Fodra en avlång bakform med bakplåtspapper. Varva de insockrade äppelbitarna i formen och limma ihop dem med sirapen. Bygg upp med äpplen tills formen är fylld till ca 3 cm.
- Baka äpplena i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Låt formen kallna och låt sedan äpplena stå i kylen under press några timmar. Tag upp äppelterrinen ur formen, tag vara på den vätska som pressats ur äpplena och koka den till en sirap.
Lagerbladsglass
- Koka upp mjölk, socker, vaniljstång och lagerblad och låt sjuda ca 10 minuter. Låt blandningen svalna och sedan kallna i kylen. Sila bort vaniljstång och lagerblad innan glassen fryses i glassmaskin.
Utan glassmaskin
- Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Vispa glassmassan 3-4 gånger under infrysningstiden. Flytta till kylskåp ca 20 minuter innan servering.
- Skär äppelterrinen i portionsbitar och servera med glass och äppelsirap.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!