Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 7 skalade och skivade gröna äpplen
  • 2 dl råsocker
  • Sirap:
  • 6 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Lagerbladsglass:
  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl socker
  • 1 delad och urskrapad vaniljstång
  • 10 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg äppelskivorna i en bunke varvat med råsockret. Sjud stjärnanis och kanelstång i vattnet ca 10 minuter. Sila av kryddorna och tillsätt sockret. Koka tills sockret har smält och fått en sirapsliknande konsistens. Fodra en avlång bakform med bakplåtspapper. Varva de insockrade äppelbitarna i formen och limma ihop dem med sirapen. Bygg upp med äpplen tills formen är fylld till ca 3 cm.
  2. Baka äpplena i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Låt formen kallna och låt sedan äpplena stå i kylen under press några timmar. Tag upp äppelterrinen ur formen, tag vara på den vätska som pressats ur äpplena och koka den till en sirap.

Lagerbladsglass

  1. Koka upp mjölk, socker, vaniljstång och lagerblad och låt sjuda ca 10 minuter. Låt blandningen svalna och sedan kallna i kylen. Sila bort vaniljstång och lagerblad innan glassen fryses i glassmaskin.

Utan glassmaskin

  1. Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Vispa glassmassan 3-4 gånger under infrysningstiden. Flytta till kylskåp ca 20 minuter innan servering.
  2. Skär äppelterrinen i portionsbitar och servera med glass och äppelsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smarriga havrekorgar

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(81)

Bärbägare

(14)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 7 skalade och skivade gröna äpplen
  • 2 dl råsocker
  • Sirap:
  • 6 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Lagerbladsglass:
  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl socker
  • 1 delad och urskrapad vaniljstång
  • 10 lagerblad

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äppelskivorna i en bunke varvat med råsockret. Sjud stjärnanis och kanelstång i vattnet ca 10 minuter. Sila av kryddorna och tillsätt sockret. Koka tills sockret har smält och fått en sirapsliknande konsistens. Fodra en avlång bakform med bakplåtspapper. Varva de insockrade äppelbitarna i formen och limma ihop dem med sirapen. Bygg upp med äpplen tills formen är fylld till ca 3 cm.
  2. Baka äpplena i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Låt formen kallna och låt sedan äpplena stå i kylen under press några timmar. Tag upp äppelterrinen ur formen, tag vara på den vätska som pressats ur äpplena och koka den till en sirap.

Lagerbladsglass

  1. Koka upp mjölk, socker, vaniljstång och lagerblad och låt sjuda ca 10 minuter. Låt blandningen svalna och sedan kallna i kylen. Sila bort vaniljstång och lagerblad innan glassen fryses i glassmaskin.

Utan glassmaskin

  1. Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Vispa glassmassan 3-4 gånger under infrysningstiden. Flytta till kylskåp ca 20 minuter innan servering.
  2. Skär äppelterrinen i portionsbitar och servera med glass och äppelsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smarriga havrekorgar

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(81)

Bärbägare

(14)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies