Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Snabba marängbakelser

(1)

Chokladtoppar

(4)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Snabba marängbakelser

(1)

Chokladtoppar

(4)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies