Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
2.91 (33 betyg)

Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
2.91 (33 betyg)

Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies