För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelpaj med smuldeg

Betyg (1-5):
3 (71 betyg)

Frasig äppelpaj med smuldeg och härligt syrlig fyllning av äpplen, kanel, muskot och kardemumma. En äppelpaj som kommer göra succé på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äpplen
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen muskot
  • Smuldeg:
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
  2. Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.

Servering

Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t ex punsch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans-Jürgen

2013-08-28

Gå snabbt att göra och är jättegott !

gunilla

2013-08-27

inte gott med mjöl i

Sofie Hamn

2013-03-08

Super god!

Inna

2012-09-29

Jatte gott!

Lennart

2012-08-21

Inte 100g margarin, det ska vara 75g smör.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(40)

Snabba marängbakelser

(3)

Chokladtoppar

(6)

Banoffee-paj

(112)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 äpplen
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen muskot
  • Smuldeg:
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl

Äppelpaj med smuldeg

Betyg (1-5):
3 (71 betyg)

Frasig äppelpaj med smuldeg och härligt syrlig fyllning av äpplen, kanel, muskot och kardemumma. En äppelpaj som kommer göra succé på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
  2. Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.

Servering

Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t ex punsch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans-Jürgen

2013-08-28

Gå snabbt att göra och är jättegott !

gunilla

2013-08-27

inte gott med mjöl i

Sofie Hamn

2013-03-08

Super god!

Inna

2012-09-29

Jatte gott!

Lennart

2012-08-21

Inte 100g margarin, det ska vara 75g smör.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(40)

Snabba marängbakelser

(3)

Chokladtoppar

(6)

Banoffee-paj

(112)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Krämig rabarberpannkaka

(8)