Äppelpaj med smuldeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (71 betyg)

Frasig äppelpaj med smuldeg och härligt syrlig fyllning av äpplen, kanel, muskot och kardemumma. En äppelpaj som kommer göra succé på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äpplen
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen muskot
  • Smuldeg:
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
  2. Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.

Servering

Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t ex punsch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans-Jürgen

2013-08-28

Gå snabbt att göra och är jättegott !

gunilla

2013-08-27

inte gott med mjöl i

Sofie Hamn

2013-03-08

Super god!

Inna

2012-09-29

Jatte gott!

Lennart

2012-08-21

Inte 100g margarin, det ska vara 75g smör.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 äpplen
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen muskot
  • Smuldeg:
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl

Äppelpaj med smuldeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (71 betyg)

Frasig äppelpaj med smuldeg och härligt syrlig fyllning av äpplen, kanel, muskot och kardemumma. En äppelpaj som kommer göra succé på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
  2. Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.

Servering

Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t ex punsch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans-Jürgen

2013-08-28

Gå snabbt att göra och är jättegott !

gunilla

2013-08-27

inte gott med mjöl i

Sofie Hamn

2013-03-08

Super god!

Inna

2012-09-29

Jatte gott!

Lennart

2012-08-21

Inte 100g margarin, det ska vara 75g smör.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)