Äppelpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.08 (89 betyg)

Underbar äppelpaj toppad med råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2015-10-10

Jag har ändrat mig, det här är det bästa jag någonsin har ätit!

Irene

2015-05-21

Jag kommer inte att göra den igen.

Petter

2014-10-05

Ny överskrift?! "Omelett med äpple och mandelmassa" Inte god.

Lisa

2014-09-07

Jättegod, kan rekommenderas !

Isabella gomez

2014-08-18

Den blir jätte got

Cakeboss

2014-06-27

Äcklig som fan, slängde den i komposten

Liselotte

2014-05-13

Den här måste jag absolut testa

Liknande recept

Kladdkaka grundrecept

(790)

Frasvåfflor

(123)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Hemavans äppelkaka

(155)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.08 (89 betyg)

Underbar äppelpaj toppad med råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2015-10-10

Jag har ändrat mig, det här är det bästa jag någonsin har ätit!

Irene

2015-05-21

Jag kommer inte att göra den igen.

Petter

2014-10-05

Ny överskrift?! "Omelett med äpple och mandelmassa" Inte god.

Lisa

2014-09-07

Jättegod, kan rekommenderas !

Isabella gomez

2014-08-18

Den blir jätte got

Cakeboss

2014-06-27

Äcklig som fan, slängde den i komposten

Liselotte

2014-05-13

Den här måste jag absolut testa

Liknande recept

Kladdkaka grundrecept

(790)

Frasvåfflor

(123)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Hemavans äppelkaka

(155)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies