Äppelpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (17 betyg)

Äppelpaj med både botten och chrunchig topp gjord på havregryn, smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 äpplen
  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • florsocker

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Blanda smör, havregryn, socker och kanel till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i botten på en pajform, lägg på äppelklyftorna och smula över resten av degen.
  4. Ringla över sirap. Baka mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Pudra ev florsocker över pajen innan servering.

Tips

God att servera med glass eller vaniljvisp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2020-09-26

Gott! Mindre socker, satsa på sirapsknäckigheten i stället. Busenkelt recept.

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 äpplen
  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • florsocker

Äppelpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (17 betyg)

Äppelpaj med både botten och chrunchig topp gjord på havregryn, smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Blanda smör, havregryn, socker och kanel till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i botten på en pajform, lägg på äppelklyftorna och smula över resten av degen.
  4. Ringla över sirap. Baka mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Pudra ev florsocker över pajen innan servering.

Tips

God att servera med glass eller vaniljvisp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2020-09-26

Gott! Mindre socker, satsa på sirapsknäckigheten i stället. Busenkelt recept.

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)