För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelcoca

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Höstig nybakad äppelpizzasnitt, utsökt till fördrinken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Degen:
  • 12.5 g jäst
  • 1.25 dl vatten
  • 0.25 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 3.25 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 röda skivade äpplen, med kärnhus
  • 200 g chèvre med kant, en skiva per rundel
  • 2 msk honung
  • 1 dl plockad rosmarin
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser till degen och knåda den, 5-10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåten så den är het när bröden ska gräddas. Dela degen i 16 delar och forma till bollar. Kavla ut dem, på mjölat bakbord, till riktigt tunna rundlar och lägg på bakplåtspapper.
  3. Lägg på äppel- och chèvreskivor. Toppa med lite honung och några rosmarinbarr. Strö på peppar och flingsalt. Lägg bakpappret med rundlar på den heta plåten och grädda i 8-10 minuter. Ta ut, ringla lite olivolja över och servera.

Servering

Servera som en smårätt på sensommarbuffén eller som ett enkelt tilltugg till välkomstdrinken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
13 st
  • Degen:
  • 12.5 g jäst
  • 1.25 dl vatten
  • 0.25 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 3.25 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 röda skivade äpplen, med kärnhus
  • 200 g chèvre med kant, en skiva per rundel
  • 2 msk honung
  • 1 dl plockad rosmarin
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 msk olivolja

Äppelcoca

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Höstig nybakad äppelpizzasnitt, utsökt till fördrinken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser till degen och knåda den, 5-10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåten så den är het när bröden ska gräddas. Dela degen i 16 delar och forma till bollar. Kavla ut dem, på mjölat bakbord, till riktigt tunna rundlar och lägg på bakplåtspapper.
  3. Lägg på äppel- och chèvreskivor. Toppa med lite honung och några rosmarinbarr. Strö på peppar och flingsalt. Lägg bakpappret med rundlar på den heta plåten och grädda i 8-10 minuter. Ta ut, ringla lite olivolja över och servera.

Servering

Servera som en smårätt på sensommarbuffén eller som ett enkelt tilltugg till välkomstdrinken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)