För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelcoca

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Höstig nybakad äppelpizzasnitt, utsökt till fördrinken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Degen:
  • 12.5 g jäst
  • 1.25 dl vatten
  • 0.25 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 3.25 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 röda skivade äpplen, med kärnhus
  • 200 g chèvre med kant, en skiva per rundel
  • 2 msk honung
  • 1 dl plockad rosmarin
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser till degen och knåda den, 5-10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåten så den är het när bröden ska gräddas. Dela degen i 16 delar och forma till bollar. Kavla ut dem, på mjölat bakbord, till riktigt tunna rundlar och lägg på bakplåtspapper.
  3. Lägg på äppel- och chèvreskivor. Toppa med lite honung och några rosmarinbarr. Strö på peppar och flingsalt. Lägg bakpappret med rundlar på den heta plåten och grädda i 8-10 minuter. Ta ut, ringla lite olivolja över och servera.

Servering

Servera som en smårätt på sensommarbuffén eller som ett enkelt tilltugg till välkomstdrinken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Krämig citrongrässill

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Grillad blomkål med tryffelaioli

(13)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Degen:
  • 12.5 g jäst
  • 1.25 dl vatten
  • 0.25 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 3.25 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 röda skivade äpplen, med kärnhus
  • 200 g chèvre med kant, en skiva per rundel
  • 2 msk honung
  • 1 dl plockad rosmarin
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 msk olivolja

Äppelcoca

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Höstig nybakad äppelpizzasnitt, utsökt till fördrinken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser till degen och knåda den, 5-10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåten så den är het när bröden ska gräddas. Dela degen i 16 delar och forma till bollar. Kavla ut dem, på mjölat bakbord, till riktigt tunna rundlar och lägg på bakplåtspapper.
  3. Lägg på äppel- och chèvreskivor. Toppa med lite honung och några rosmarinbarr. Strö på peppar och flingsalt. Lägg bakpappret med rundlar på den heta plåten och grädda i 8-10 minuter. Ta ut, ringla lite olivolja över och servera.

Servering

Servera som en smårätt på sensommarbuffén eller som ett enkelt tilltugg till välkomstdrinken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Krämig citrongrässill

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Grillad blomkål med tryffelaioli

(13)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)