Äppelchutney

Betyg (1-5):
3 (21 betyg)

En äppelchutney med smak av kanel och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 2 dl russin
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad, urkärnad röd chili
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk hela bruna senapsfrön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Rör om från botten några gånger under kokningen. Häll upp chutneyn på heta, väl rengjorda burkar. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna.
  2. Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader.

Servering

Servera till fläskkött, vilt och stekt fisk.

Tips

Här hemma ar vi många goda syrliga äpplen. Till den här härliga såsen passar sorterna Kim eller Ingrid Marie väldigt bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Bowl med sashimilax

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Avokado-örtsås

(0)

Hemavans äppelkaka

(150)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 2 dl russin
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad, urkärnad röd chili
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk hela bruna senapsfrön

Äppelchutney

Betyg (1-5):
3 (21 betyg)

En äppelchutney med smak av kanel och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Rör om från botten några gånger under kokningen. Häll upp chutneyn på heta, väl rengjorda burkar. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna.
  2. Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader.

Servering

Servera till fläskkött, vilt och stekt fisk.

Tips

Här hemma ar vi många goda syrliga äpplen. Till den här härliga såsen passar sorterna Kim eller Ingrid Marie väldigt bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Bowl med sashimilax

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Avokado-örtsås

(0)

Hemavans äppelkaka

(150)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies