Äppelbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (24 betyg)

Bröd av havregryn och rivet äpple.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl grovrivna äpplen
  • 50 g jäst
  • 2 liter vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 st röda äpplen

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
  2. Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  3. Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.

Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julbröd med frukt och kross

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkelt morotsbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl grovrivna äpplen
  • 50 g jäst
  • 2 liter vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 st röda äpplen

Äppelbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (24 betyg)

Bröd av havregryn och rivet äpple.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
  2. Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  3. Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.

Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julbröd med frukt och kross

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkelt morotsbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)