Äppelbröd

Betyg (1-5):
2.88 (24 betyg)

Bröd av havregryn och rivet äpple.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 7 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl grovrivna äpplen
  • 50 g jäst
  • 2 liter vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 st röda äpplen

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
  2. Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  3. Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.

Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Äppelklyftor

(0)

Mango passion smoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(36)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Julbröd med frukt och kross

(25)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl grovrivna äpplen
  • 50 g jäst
  • 2 liter vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 st röda äpplen

Äppelbröd

Betyg (1-5):
2.88 (24 betyg)

Bröd av havregryn och rivet äpple.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
  2. Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  3. Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.

Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Äppelklyftor

(0)

Mango passion smoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(36)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Julbröd med frukt och kross

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies