
Äppelbröd
Betyg (1-5):
Bröd av havregryn och rivet äpple.
Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 7 dl vatten
- 5 dl havregryn
- 5 dl grovrivna äpplen
- 50 g jäst
- 2 liter vetemjöl
- Pensling och garnering:
- 1 uppvispat ägg
- 4 st röda äpplen
Gör så här
- Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
- Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
- Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.
Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.
Liknande recept
Äppelbröd
Betyg (1-5):
Bröd av havregryn och rivet äpple.
Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Rör om och tillsätt äpplena. Låt svalna till fingervarmt.
- Rör ner jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir blank och smidig. Tag eventuellt något mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
- Knåda degen igen. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle och gör en knut. Lägg bröden på smorda plåtar och tryck ner ett litet rött äpple i mitten på varje knut. Låt bröden jäsa under duk i 20-25 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med ägg och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda bröden gyllene i cirka 25 minuter.
Tips

Om äpplena blir för mosiga när brödet bakas går det bra att byta ut dem mot nya.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!