Apelsinmarmelad med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.67 (3 betyg)

Att koka egen marmelad är både mysigt och gott. Marmeladen kan också bli den perfekta gåbortpresenten i advents- och juletid!

Tillagningstid: 40 min + tid att kallna
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g apelsiner
  • 5 dl syltsocker
  • 0.5 g saffran

Gör så här

  1. Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på. Ta bort ev kärnor. Mixa 2/3 av apelsinerna till ett grovt hack i en matberedare.
  2. Lägg all frukt i en tjockbottnad kastrull. Häll på socker och saffran och låt puttra tills apelsinen är mjuk, ca 30 min. Rör då och då. Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan på med marmelad ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön smoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ingefärashot med äppelcidervinäger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Amaranthgröt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grötmix

Betyg
Betyg
(3)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 800 g apelsiner
  • 5 dl syltsocker
  • 0.5 g saffran

Apelsinmarmelad med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.67 (3 betyg)

Att koka egen marmelad är både mysigt och gott. Marmeladen kan också bli den perfekta gåbortpresenten i advents- och juletid!

Tillagningstid: 40 min + tid att kallna
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på. Ta bort ev kärnor. Mixa 2/3 av apelsinerna till ett grovt hack i en matberedare.
  2. Lägg all frukt i en tjockbottnad kastrull. Häll på socker och saffran och låt puttra tills apelsinen är mjuk, ca 30 min. Rör då och då. Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan på med marmelad ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön smoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ingefärashot med äppelcidervinäger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Amaranthgröt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grötmix

Betyg
Betyg
(3)