
Ansjovisröra med brynt smör
Betyg (1-5):
Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.
Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 medelstora potatisar
- 120 g smör
- 6 hårdkokta ägg
- 125 g ansjovisfiléer
- 1 liten finhackad rödlök
- 1 dl finskuren gräslök
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
- Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
- Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.
Liknande recept
Ansjovisröra med brynt smör
Betyg (1-5):
Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.
Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
- Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
- Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!