Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)