Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)