För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ängamat med rädisor

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Redd grönsakssoppa, allra godast med primörer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g morötter, skivade
  • 200 g blomkål, i små buketter
  • 200 g bondbönor, hela, eller sugarsnaps, strimlade
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1.5 msk majsena + 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  • 10 rädisor, i skivor eller klyftor
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärningar. Tillsättmorötterna och låt dem koka 1-2 minuter. Tillsätt sedan blomkålen, koka ytterligare någon minut och tillsätt bönor eller sugarsnaps och lök. Låt småkoka cirka 2 minuter. Red eventuellt soppan med majsena utblandat med kallt vatten. Tillsätt smör, eventuellt salt, peppar, örter och rädisor.
  2. Servera gärna med Kuvertbröd med ost.
  3. Bra att veta: Använd gärna primörer till soppan. Enklaste sättet att kolla om grönsakerna är al dente är att sticka en provsticka i dem eller smaka. Ju färskare grönsaker desto kortare koktid. Låt hellre grönsakerna vara krispiga än överkokta.

Tips

Det går bra att använda knipplökar istället för salladslök. Tå då hälften av lökmängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(27)

Lax- och spenatpaj

(96)

Belugalasagne

(41)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Spaghetti med tomat och fetaost

(13)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(24)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g morötter, skivade
  • 200 g blomkål, i små buketter
  • 200 g bondbönor, hela, eller sugarsnaps, strimlade
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1.5 msk majsena + 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  • 10 rädisor, i skivor eller klyftor
  • salt

Ängamat med rädisor

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Redd grönsakssoppa, allra godast med primörer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärningar. Tillsättmorötterna och låt dem koka 1-2 minuter. Tillsätt sedan blomkålen, koka ytterligare någon minut och tillsätt bönor eller sugarsnaps och lök. Låt småkoka cirka 2 minuter. Red eventuellt soppan med majsena utblandat med kallt vatten. Tillsätt smör, eventuellt salt, peppar, örter och rädisor.
  2. Servera gärna med Kuvertbröd med ost.
  3. Bra att veta: Använd gärna primörer till soppan. Enklaste sättet att kolla om grönsakerna är al dente är att sticka en provsticka i dem eller smaka. Ju färskare grönsaker desto kortare koktid. Låt hellre grönsakerna vara krispiga än överkokta.

Tips

Det går bra att använda knipplökar istället för salladslök. Tå då hälften av lökmängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(27)

Lax- och spenatpaj

(96)

Belugalasagne

(41)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Spaghetti med tomat och fetaost

(13)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(24)