Ängamat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.33 (6 betyg)

Ett vackert namn på en krämig grönsakssoppa som kan varieras med det man har hemma.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 blomkål
  • 3 mindre morötter
  • 1 liten purjolök
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g bladspenat
  • 7.5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Gör så här

  1. Använd helst späda, nyskördade grönsaker, sorterna och proportionerna kan varieras.
  2. Ansa, skala och skölj grönsakerna. Bryt blomkålen i buketter, skär ev späd blast och stock i strimlor. Skiva morötter och purjolök. Skär sockerärter och spenat eller mangold i breda strimlor.
  3. Koka upp vattnet och salta. Lägg i morötterna och koka tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 5 min. Lägg i blomkål och purjolök. Vispa ihop mjöl med lite av mjölken. Häll resten av mjölken i soppan och låt det koka upp.
  4. Toppred soppan med mjöl- och mjölkblandningen. Koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Lägg i bladspenat eller mangold, sockerärter/ärter, persilja, smör och ev grädde och rör om. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 blomkål
  • 3 mindre morötter
  • 1 liten purjolök
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g bladspenat
  • 7.5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Ängamat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.33 (6 betyg)

Ett vackert namn på en krämig grönsakssoppa som kan varieras med det man har hemma.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd helst späda, nyskördade grönsaker, sorterna och proportionerna kan varieras.
  2. Ansa, skala och skölj grönsakerna. Bryt blomkålen i buketter, skär ev späd blast och stock i strimlor. Skiva morötter och purjolök. Skär sockerärter och spenat eller mangold i breda strimlor.
  3. Koka upp vattnet och salta. Lägg i morötterna och koka tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 5 min. Lägg i blomkål och purjolök. Vispa ihop mjöl med lite av mjölken. Häll resten av mjölken i soppan och låt det koka upp.
  4. Toppred soppan med mjöl- och mjölkblandningen. Koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Lägg i bladspenat eller mangold, sockerärter/ärter, persilja, smör och ev grädde och rör om. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)