
Älgskav med kantareller och rårörda lingon
Betyg (1-5):
Älgskav när den är som bäst. Den gräddiga såsen är perfekt till pressad potatis! Sååå god bjudmat. Recept av Emilia Nilsson
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (18)
- 5 dl färska eller 2 dl torkade kantareller (tratt- eller höst-)
- 500 g älgskav eller annan viltskav, tinat
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 gul lök, hackad
- 5 dl grädde
- 1 dl vatten
- 4 enbär, lätt krossade
- 0.5 msk kinesisk soja
- 0.5 tsk cayennepeppar
- salt
- 1 msk maizena
- 2 msk vatten
- Rårörda lingon
- 125 g frysta lingon
- 0.5 dl strösocker
- Till servering
- 1 kg potatis, skalad
Gör så här
- Blötlägg svampen i rikligt med kallt vatten om den är torkad. Borsta och ansa svampen om den är färsk. Koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop lingon och socker.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja och smör. Salta och peppra, lägg upp på ett fat. Stek löken i smör tills den är karamelliserad. Tillsätt svampen (avrunnen om blötlagd) och stek under omrörning på hög värme tills all vätska är borta. Salta lätt.
- Lägg tillbaka köttet och häll i grädde, vatten, enbär, soja och cayenne, smaka av med salt. Blanda Maizenan med vattnet och häll i pannan under omrörning tills konsistensen är krämigare.
- Servera skavgrytan med pressad potatis och de rårörda lingonen.
Tips

Skogschampinjoner fungerar också!
Liknande recept
Älgskav med kantareller och rårörda lingon
Betyg (1-5):
Älgskav när den är som bäst. Den gräddiga såsen är perfekt till pressad potatis! Sååå god bjudmat. Recept av Emilia Nilsson
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blötlägg svampen i rikligt med kallt vatten om den är torkad. Borsta och ansa svampen om den är färsk. Koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop lingon och socker.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja och smör. Salta och peppra, lägg upp på ett fat. Stek löken i smör tills den är karamelliserad. Tillsätt svampen (avrunnen om blötlagd) och stek under omrörning på hög värme tills all vätska är borta. Salta lätt.
- Lägg tillbaka köttet och häll i grädde, vatten, enbär, soja och cayenne, smaka av med salt. Blanda Maizenan med vattnet och häll i pannan under omrörning tills konsistensen är krämigare.
- Servera skavgrytan med pressad potatis och de rårörda lingonen.
Tips

Skogschampinjoner fungerar också!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!