För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

Betyg (1-5):
2.32 (59 betyg)

Älgskav när den är som bäst. Den gräddiga såsen är perfekt till pressad potatis! Sååå god bjudmat. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl färska eller 2 dl torkade kantareller (tratt- eller höst-)
  • 500 g älgskav eller annan viltskav, tinat
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 4 enbär, lätt krossade
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 1 msk maizena
  • 2 msk vatten
  • Rårörda lingon
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl strösocker
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i rikligt med kallt vatten om den är torkad. Borsta och ansa svampen om den är färsk. Koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop lingon och socker.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja och smör. Salta och peppra, lägg upp på ett fat. Stek löken i smör tills den är karamelliserad. Tillsätt svampen (avrunnen om blötlagd) och stek under omrörning på hög värme tills all vätska är borta. Salta lätt.
  3. Lägg tillbaka köttet och häll i grädde, vatten, enbär, soja och cayenne, smaka av med salt. Blanda Maizenan med vattnet och häll i pannan under omrörning tills konsistensen är krämigare.
  4. Servera skavgrytan med pressad potatis och de rårörda lingonen.

Tips

Skogschampinjoner fungerar också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2020-01-25

Alldeles för mycket grädde och lite för mycket cayennepeppar. Cayennepepparn tog över smaken från både svampen och älgen. Britta

Christer

2020-01-13

Bästa renskavsgrytan!

Liknande recept

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(40)

Lamm- och champinjonburgare

(0)

Köttfärssås med sidfläsk

(86)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(25)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(253)

Barnens bästa renskavsgryta

(36)

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

(32)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 5 dl färska eller 2 dl torkade kantareller (tratt- eller höst-)
  • 500 g älgskav eller annan viltskav, tinat
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 4 enbär, lätt krossade
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 1 msk maizena
  • 2 msk vatten
  • Rårörda lingon
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl strösocker
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

Betyg (1-5):
2.32 (59 betyg)

Älgskav när den är som bäst. Den gräddiga såsen är perfekt till pressad potatis! Sååå god bjudmat. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i rikligt med kallt vatten om den är torkad. Borsta och ansa svampen om den är färsk. Koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop lingon och socker.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja och smör. Salta och peppra, lägg upp på ett fat. Stek löken i smör tills den är karamelliserad. Tillsätt svampen (avrunnen om blötlagd) och stek under omrörning på hög värme tills all vätska är borta. Salta lätt.
  3. Lägg tillbaka köttet och häll i grädde, vatten, enbär, soja och cayenne, smaka av med salt. Blanda Maizenan med vattnet och häll i pannan under omrörning tills konsistensen är krämigare.
  4. Servera skavgrytan med pressad potatis och de rårörda lingonen.

Tips

Skogschampinjoner fungerar också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2020-01-25

Alldeles för mycket grädde och lite för mycket cayennepeppar. Cayennepepparn tog över smaken från både svampen och älgen. Britta

Christer

2020-01-13

Bästa renskavsgrytan!

Liknande recept

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(40)

Lamm- och champinjonburgare

(0)

Köttfärssås med sidfläsk

(86)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(25)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(253)

Barnens bästa renskavsgryta

(36)

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

(32)