Älggryta med svamp och paprika

Betyg (1-5):
3.02 (64 betyg)

Ju längre tid grytan får koka dessto finare blir smakerna och desto mörare blir köttet. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad, röd paprika
  • 1 strimlad, grön paprika
  • 150 g delade kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 600 g grytbitar av älgkött (ca 3x3cm)
  • 2.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl rött matlagningsvin eller vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk persilja eller färsk timjan
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Tag upp det på fat. Bryn köttet i samma gryta i resten av fettet. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock tills köttet nästan är mört, 30-45 minuter.
  2. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Strö över färska örter och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-08-24

Älskar den här! Lätt att göra och så himla god!

Jessica

2012-01-01

Älggryta

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(46)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad, röd paprika
  • 1 strimlad, grön paprika
  • 150 g delade kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 600 g grytbitar av älgkött (ca 3x3cm)
  • 2.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl rött matlagningsvin eller vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk persilja eller färsk timjan
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis

Älggryta med svamp och paprika

Betyg (1-5):
3.02 (64 betyg)

Ju längre tid grytan får koka dessto finare blir smakerna och desto mörare blir köttet. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Tag upp det på fat. Bryn köttet i samma gryta i resten av fettet. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock tills köttet nästan är mört, 30-45 minuter.
  2. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Strö över färska örter och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-08-24

Älskar den här! Lätt att göra och så himla god!

Jessica

2012-01-01

Älggryta

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(46)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies