Älggryta med svamp och paprika

Betyg (1-5):
3.02 (65 betyg)

Ju längre tid grytan får koka dessto finare blir smakerna och desto mörare blir köttet. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad, grön paprika
  • 150 g delade kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 600 g grytbitar av älgkött (ca 3x3cm)
  • 2.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl rött matlagningsvin eller vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk persilja eller färsk timjan
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Tag upp det på fat. Bryn köttet i samma gryta i resten av fettet. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock tills köttet nästan är mört, 30-45 minuter.
  2. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Strö över färska örter och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-08-24

Älskar den här! Lätt att göra och så himla god!

Jessica

2012-01-01

Älggryta

Liknande recept

Nikkaluoktasoppa

(125)

Grönkålssoppa med potatis och bacon

(29)

Bookmaker- burgare

(2)

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

(22)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(0)

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

(8)

Lasagne med kassler och zucchini

(39)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad, grön paprika
  • 150 g delade kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 600 g grytbitar av älgkött (ca 3x3cm)
  • 2.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl rött matlagningsvin eller vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk persilja eller färsk timjan
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis

Älggryta med svamp och paprika

Betyg (1-5):
3.02 (65 betyg)

Ju längre tid grytan får koka dessto finare blir smakerna och desto mörare blir köttet. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Tag upp det på fat. Bryn köttet i samma gryta i resten av fettet. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock tills köttet nästan är mört, 30-45 minuter.
  2. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Strö över färska örter och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-08-24

Älskar den här! Lätt att göra och så himla god!

Jessica

2012-01-01

Älggryta

Liknande recept

Nikkaluoktasoppa

(125)

Grönkålssoppa med potatis och bacon

(29)

Bookmaker- burgare

(2)

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

(22)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(0)

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

(8)

Lasagne med kassler och zucchini

(39)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies