Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.14 (50 betyg)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.14 (50 betyg)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)