För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majsbröd med bacon

(0)

Baguette med yoghurt

(25)

Garam masala

(20)

Grillade havskräftor

(6)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majsbröd med bacon

(0)

Baguette med yoghurt

(25)

Garam masala

(20)

Grillade havskräftor

(6)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)