Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.

Liknande recept

Spara recept

Sejburgare med Remouladsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsomelett och morotssallad

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gyros med vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kebabpizza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smoothieglass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.

Liknande recept

Spara recept

Sejburgare med Remouladsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsomelett och morotssallad

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gyros med vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kebabpizza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smoothieglass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(13)