Äggvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (90 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör eller margarin + till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4-1 dl smet. Bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servering

Servera våfflorna genast med sylt eller bär och ev grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2020-08-06

Äggvåfflor är ju fint! Lite roligt att en ingrediens är våfflor bara, känns mer som resultatet.. 🙂

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör eller margarin + till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Äggvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (90 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4-1 dl smet. Bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servering

Servera våfflorna genast med sylt eller bär och ev grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2020-08-06

Äggvåfflor är ju fint! Lite roligt att en ingrediens är våfflor bara, känns mer som resultatet.. 🙂

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)