Äggvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(92)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör eller margarin + till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4-1 dl smet. Bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servering

Servera våfflorna genast med sylt eller bär och ev grädde eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2020-08-06

Äggvåfflor är ju fint! Lite roligt att en ingrediens är våfflor bara, känns mer som resultatet.. 🙂

Liknande recept

Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör eller margarin + till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Äggvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(92)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4-1 dl smet. Bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servering

Servera våfflorna genast med sylt eller bär och ev grädde eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2020-08-06

Äggvåfflor är ju fint! Lite roligt att en ingrediens är våfflor bara, känns mer som resultatet.. 🙂

Liknande recept

Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)