
Äggtoddy med apelsin
Betyg (1-5):
Retromodern fluffig goding.
Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 äggulor
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 vaniljstång
- 4 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 krm riven muskotnöt
- 0.5 apelsin, finrivet skal
Gör så här
- Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
- Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
- Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.
Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.
Liknande recept
Äggtoddy med apelsin
Betyg (1-5):
Retromodern fluffig goding.
Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
- Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
- Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.
Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!