För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äggtoddy med apelsin

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Retromodern fluffig goding.

Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
  3. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.

Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Midsommartårta

(33)

Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

(72)

Påsktårta

(177)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glutenfria våfflor

(11)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Nutella semifreddo

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Äggtoddy med apelsin

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Retromodern fluffig goding.

Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
  3. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.

Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Midsommartårta

(33)

Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

(72)

Påsktårta

(177)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glutenfria våfflor

(11)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Nutella semifreddo

(1)