För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man anväda hel tryffel. <br>2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Levain med laxröra

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(28)

Löjrom med tillbehör

(0)

Keselladipp

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man anväda hel tryffel. <br>2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Levain med laxröra

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(28)

Löjrom med tillbehör

(0)

Keselladipp

(0)