För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man anväda hel tryffel. <br>2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Keselladipp

(0)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Getostbrülésnitt

(5)

Entrévåfflor

(11)

Löjrom med tillbehör

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Soltorkad tomatdipp

(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man anväda hel tryffel. <br>2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Keselladipp

(0)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Getostbrülésnitt

(5)

Entrévåfflor

(11)

Löjrom med tillbehör

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Soltorkad tomatdipp

(2)