Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.08 (51 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man använda hel tryffel. 2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt

Äggröra med tryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.08 (51 betyg)

En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.<br> Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.<br> Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.<br>
  2. På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.<br> Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.

Tips

Istället för tryffeloljan kan man använda hel tryffel. 2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)