Äggröra med parmachips

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Lyxig och krämig äggröra med krispiga, salta skinkchips är en härlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen 10–15 minuter.
  2. Knäck äggen försiktigt i toppen och häll innehållet i en skål. Behåll skalen. Skölj ur dem och låt dem torka upp och ner.
  3. Vispa ägg och grädde och blanda i osten.
  4. Smält smöret på svag värme i en vid stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en träslev tills blandningen blir krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg äggröran i äggskalen och ställ dem i äggkoppar. Bryt en bit av skinkchipsen och ställ i. Servera resten av äggröran och chipsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Bettans sillsallad

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Äggröra med parmachips

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Lyxig och krämig äggröra med krispiga, salta skinkchips är en härlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen 10–15 minuter.
  2. Knäck äggen försiktigt i toppen och häll innehållet i en skål. Behåll skalen. Skölj ur dem och låt dem torka upp och ner.
  3. Vispa ägg och grädde och blanda i osten.
  4. Smält smöret på svag värme i en vid stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en träslev tills blandningen blir krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg äggröran i äggskalen och ställ dem i äggkoppar. Bryt en bit av skinkchipsen och ställ i. Servera resten av äggröran och chipsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Bettans sillsallad

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies