Äggmuffins med chili och spenat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här kommer att gå åt! Jättegoda med läcker fyllning. Och i perfekt storlek. Recept ifrån kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne och Mia Krook

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja, att steka i
  • 120 g fryst bladspenat, tinad
  • 20 g färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja. Skär spenaten i mindre bitar och låt steka med någon minut under omrörning.
  2. Blanda ihop spenatfräset och koriander med smeten och fördela i 24 smorda muffinsformar. Grädda mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 20 min.

Tips

Använd nonstickformar så inte muffinsen fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm - Coop

(1)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja, att steka i
  • 120 g fryst bladspenat, tinad
  • 20 g färsk koriander, hackad

Äggmuffins med chili och spenat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här kommer att gå åt! Jättegoda med läcker fyllning. Och i perfekt storlek. Recept ifrån kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne och Mia Krook

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja. Skär spenaten i mindre bitar och låt steka med någon minut under omrörning.
  2. Blanda ihop spenatfräset och koriander med smeten och fördela i 24 smorda muffinsformar. Grädda mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 20 min.

Tips

Använd nonstickformar så inte muffinsen fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm - Coop

(1)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies