För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äggmuffins med chili och spenat

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

De här kommer att gå åt! Jättegoda med läcker fyllning. Och i perfekt storlek. Recept ifrån kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne och Mia Krook

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja, att steka i
  • 120 g fryst bladspenat, tinad
  • 20 g färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja. Skär spenaten i mindre bitar och låt steka med någon minut under omrörning.
  2. Blanda ihop spenatfräset och koriander med smeten och fördela i 24 smorda muffinsformar. Grädda mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 20 min.

Tips

Använd nonstickformar så inte muffinsen fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja, att steka i
  • 120 g fryst bladspenat, tinad
  • 20 g färsk koriander, hackad

Äggmuffins med chili och spenat

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

De här kommer att gå åt! Jättegoda med läcker fyllning. Och i perfekt storlek. Recept ifrån kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne och Mia Krook

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja. Skär spenaten i mindre bitar och låt steka med någon minut under omrörning.
  2. Blanda ihop spenatfräset och koriander med smeten och fördela i 24 smorda muffinsformar. Grädda mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 20 min.

Tips

Använd nonstickformar så inte muffinsen fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)