
Ägghalvor med äppel- och valnötsröra
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 ägg
- 1 kavringsskiva
- 2 msk smör
- 0.5 rött äpple
- 0.5 dl valnötskärnor
- 2 msk crème fraiche
- 1 tsk sötstark senap
Gör så här
- Koka äggen så att gulan är krämig, ca 5 min. Kyl ner i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen i halvor.
- Skär bort kanterna på kavringen och smula den. Stek smulorna frasiga i smör. Tärna äpplet riktigt smått. Grovhacka valnötterna.
- Blanda med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Skeda upp röran på äggen och toppa med kavringsmul.
Liknande recept
Ägghalvor med äppel- och valnötsröra
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka äggen så att gulan är krämig, ca 5 min. Kyl ner i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen i halvor.
- Skär bort kanterna på kavringen och smula den. Stek smulorna frasiga i smör. Tärna äpplet riktigt smått. Grovhacka valnötterna.
- Blanda med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Skeda upp röran på äggen och toppa med kavringsmul.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!