Ägghalva med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

På buffébordets alla krispiga grönsaker och sötsyrliga smaker, behövs det ett lent, snällt och krämigt element. De här äggen får sina kolalika smak från det brynta smöret. /Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 citron, 1 msk pressad saft och finrivet skal
  • dill till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Koka äggen 9 min och kyl ner i iskallt vatten. Skala äggen direkt och skär i halvor. Plocka ur gulan och lägg i en skål. Lägg upp vitorna på ett serveringsfat.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Låt svalna något.
  3. Mosa äggulorna och rör ihop med crème fraiche, det brynta smöret och citronsaft.
  4. Smaka av med salt. Skeda eller spritsa ut äggsmeten i ägghalvorna. Riv över citronskal och garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Getostbrülésnitt

(5)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Örtiga oststänger

(3)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Keselladipp

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 citron, 1 msk pressad saft och finrivet skal
  • dill till garnering
  • salt

Ägghalva med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

På buffébordets alla krispiga grönsaker och sötsyrliga smaker, behövs det ett lent, snällt och krämigt element. De här äggen får sina kolalika smak från det brynta smöret. /Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen 9 min och kyl ner i iskallt vatten. Skala äggen direkt och skär i halvor. Plocka ur gulan och lägg i en skål. Lägg upp vitorna på ett serveringsfat.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Låt svalna något.
  3. Mosa äggulorna och rör ihop med crème fraiche, det brynta smöret och citronsaft.
  4. Smaka av med salt. Skeda eller spritsa ut äggsmeten i ägghalvorna. Riv över citronskal och garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Getostbrülésnitt

(5)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Örtiga oststänger

(3)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Keselladipp

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies