Äggcocotte

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Stompad jansson

(3)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Äggcocotte

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Stompad jansson

(3)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies