Äggcocotte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven Västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven Västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Äggcocotte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)