
Äggcocotte
En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.
- 6 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 1 dl grovriven Västerbottensost
- 80 g rom, t ex forellrom
- 0.5 rödlök, finhackad
- 2 msk gräslök, finskuren
Gör så här
- Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
- Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.
Liknande recept
Äggcocotte
En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.
Gör så här
- Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
- Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-17
Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör
2019-04-16
Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-17
Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör
Ulf
2019-04-16
Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st