Äggcocotte

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Äggcocotte

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies