Ägg med varm gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten finhackad gul eller röd lök
  • 2 tsk smör
  • 5 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 msk dillkvistar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
  2. Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten finhackad gul eller röd lök
  • 2 tsk smör
  • 5 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 msk dillkvistar (eller efter smak)

Ägg med varm gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
  2. Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)