Ägg med varm gubbröra
  • Tid 25 min

Ägg med varm gubbröra

5 (1 betyg)

En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten finhackad gul eller röd lök
  • 2 tsk smör
  • 5 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 msk dillkvistar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.

  2. 2

    Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar