
Ägg med varm gubbröra
Betyg (1-5):
En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 hårdkokta ägg
- 1 liten finhackad gul eller röd lök
- 2 tsk smör
- 5 hackade ansjovisfiléer
- 0.5 dl hackad dill
- 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
- 2 msk dillkvistar (eller efter smak)
Gör så här
- Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
- Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.
Servering
Servera som förrätt eller på buffébordet.
Ägg med varm gubbröra
Betyg (1-5):
En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
- Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.
Servering
Servera som förrätt eller på buffébordet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!