Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 6 små päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g salladsmix
  • 175 g ädelost, bavaria blue
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • crema di balsamico

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.
  2. Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-09-19

Såååå åå himla gott 😋

Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Ugnsstekta endiver

(49)

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

(7)

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

(7)

Råraka med räkor

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 6 små päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g salladsmix
  • 175 g ädelost, bavaria blue
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • crema di balsamico

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.
  2. Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-09-19

Såååå åå himla gott 😋

Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Ugnsstekta endiver

(49)

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

(7)

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

(7)

Råraka med räkor

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies