Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 6 små päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g salladsmix
  • 175 g ädelost, bavaria blue
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • crema di balsamico

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.
  2. Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-09-19

Såååå åå himla gott 😋

Liknande recept

Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg
Betyg
(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 6 små päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g salladsmix
  • 175 g ädelost, bavaria blue
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • crema di balsamico

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.
  2. Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-09-19

Såååå åå himla gott 😋

Liknande recept

Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg
Betyg
(6)