Ädelostpasta med kyckling och bacon

Betyg (1-5):
4.22 (18 betyg)

Krämig och smakrik pastarätt med ädelost, som passar perfekt till både vardag och fest. Recept av Monica Jildesten

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel eller Saint Agur
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt. Salta och peppra och lägg på ett fat.
  3. Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
  4. Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Monica hälsar att hon brukar vända ner en påse rucola i pastan vid servering. Supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönsaksris med kycklingklubba

(1)

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

(38)

Kycklingspett med sweet chiliglaze

(83)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Solroskyckling

(61)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel eller Saint Agur
  • svartpeppar

Ädelostpasta med kyckling och bacon

Betyg (1-5):
4.22 (18 betyg)

Krämig och smakrik pastarätt med ädelost, som passar perfekt till både vardag och fest. Recept av Monica Jildesten

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt. Salta och peppra och lägg på ett fat.
  3. Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
  4. Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Monica hälsar att hon brukar vända ner en påse rucola i pastan vid servering. Supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönsaksris med kycklingklubba

(1)

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

(38)

Kycklingspett med sweet chiliglaze

(83)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Solroskyckling

(61)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies