Ädelostpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.35 (57 betyg)

Pasta och broccoli i en krämigt god sås med mögelost. Servera med färska tomater och basilika.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g pasta, gärna fullkorn
  • 400 g fryst broccoli
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk (1,5 %)
  • 1 msk smör eller
  • flytande margarin
  • 100 g grönmögelost (30 %)
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 tomater, i bitar
  • basilikablad

Gör så här

  1. Använd en stor gryta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolin och låt dem koka med de sista 3-4 minuterna.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Sjud sedan på svag värme 3-4 min. Rör om då och då. Smula ner osten i såsen, ta kastrullen från värmen och rör om tills osten smält. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Låt pasta och broccoli rinna av. Dela stora broccolibitar. Häll tillbaka allt i grytan. Blanda i såsen och servera genast med tomater, basilika och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk pytt i panna

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(83)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 350 g pasta, gärna fullkorn
  • 400 g fryst broccoli
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk (1,5 %)
  • 1 msk smör eller
  • flytande margarin
  • 100 g grönmögelost (30 %)
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 tomater, i bitar
  • basilikablad

Ädelostpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.35 (57 betyg)

Pasta och broccoli i en krämigt god sås med mögelost. Servera med färska tomater och basilika.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en stor gryta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolin och låt dem koka med de sista 3-4 minuterna.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Sjud sedan på svag värme 3-4 min. Rör om då och då. Smula ner osten i såsen, ta kastrullen från värmen och rör om tills osten smält. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Låt pasta och broccoli rinna av. Dela stora broccolibitar. Häll tillbaka allt i grytan. Blanda i såsen och servera genast med tomater, basilika och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk pytt i panna

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(83)