Ädelostpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Att använda färdig pajdeg är en smart genväg i köket. Fyll pajskalet med spenat, purjolök och ädelost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pajdeg (à 230 g)
  • 250 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 150 g ädelost, Bavaria Tasty Blu
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Täck en pajform med pajdegen, så att degen täcker kanten. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 8 min mitt i ugnen.
  2. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Stek spenat, purjolök och vitlök i olja under omrörning några minuter. Fördela jämnt över pajdegen. Bryt osten i bitar och vänd runt med spenatblandningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och cayennepeppar. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning pajdeg (à 230 g)
  • 250 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 150 g ädelost, Bavaria Tasty Blu
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Ädelostpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Att använda färdig pajdeg är en smart genväg i köket. Fyll pajskalet med spenat, purjolök och ädelost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck en pajform med pajdegen, så att degen täcker kanten. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 8 min mitt i ugnen.
  2. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Stek spenat, purjolök och vitlök i olja under omrörning några minuter. Fördela jämnt över pajdegen. Bryt osten i bitar och vänd runt med spenatblandningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och cayennepeppar. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)