För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ädelostpaj med spenat

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Att använda färdig pajdeg är en smart genväg i köket. Fyll pajskalet med spenat, purjolök och ädelost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pajdeg (à 230 g)
  • 250 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 150 g ädelost, Bavaria Tasty Blu
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Täck en pajform med pajdegen, så att degen täcker kanten. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 8 min mitt i ugnen.
  2. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Stek spenat, purjolök och vitlök i olja under omrörning några minuter. Fördela jämnt över pajdegen. Bryt osten i bitar och vänd runt med spenatblandningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och cayennepeppar. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Kokt sparris

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Fattoush

(4)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sallad med rödvinbärsvinägrett

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning pajdeg (à 230 g)
  • 250 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 150 g ädelost, Bavaria Tasty Blu
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Ädelostpaj med spenat

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Att använda färdig pajdeg är en smart genväg i köket. Fyll pajskalet med spenat, purjolök och ädelost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck en pajform med pajdegen, så att degen täcker kanten. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 8 min mitt i ugnen.
  2. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Stek spenat, purjolök och vitlök i olja under omrörning några minuter. Fördela jämnt över pajdegen. Bryt osten i bitar och vänd runt med spenatblandningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och cayennepeppar. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Kokt sparris

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Fattoush

(4)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sallad med rödvinbärsvinägrett

(3)