Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
2.42 (85 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Jordgubbstiramisu - Coop

(27)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(47)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Pepparkakscheesecake - Coop

(53)

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa - Coop

(3)

Persikocheesecake - Coop

(31)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(55)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
2.42 (85 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Jordgubbstiramisu - Coop

(27)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(47)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Pepparkakscheesecake - Coop

(53)

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa - Coop

(3)

Persikocheesecake - Coop

(31)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(55)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies