Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.3 (129 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Trifle med aprikos och passion

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.3 (129 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Trifle med aprikos och passion

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)