För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
2.42 (85 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Jordgubbstiramisu

(28)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 gelatinblad
  • 75 g smält smör
  • 150 g pepparkakor
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0.5 tsk malen kanel

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
2.42 (85 betyg)

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

  1. Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellinor /Dan

2018-12-23

Tyvärr inte alls god. För tjockt lager oströra, som lossnade från botten så det var svårt att äta..

Gulan

2013-12-14

Jättegod till glögg!!!

Agneta

2011-12-22

Supergod!!!!!

Mia

2011-12-06

goodis

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Jordgubbstiramisu

(28)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)