Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg (1-5):
2.81 (21 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 2 tim i kylskåp
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost
  • Lingonkokta päron:
  • 200 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk färsk ingefära

Gör så här

  1. Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim.

Lingonkokta päron

  1. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 min och låt kallna helt i kylskåp.
  2. Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera ev med hackade valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fish tacos

(6)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Coleslaw med grönkål och äpple

(9)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost
  • Lingonkokta päron:
  • 200 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk färsk ingefära

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg (1-5):
2.81 (21 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 2 tim i kylskåp
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim.

Lingonkokta päron

  1. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 min och låt kallna helt i kylskåp.
  2. Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera ev med hackade valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fish tacos

(6)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Coleslaw med grönkål och äpple

(9)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies