Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Tillagningstid: 20 minuter + 2 tim i kylskåp
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost
  • Lingonkokta päron:
  • 200 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk färsk ingefära

Gör så här

  1. Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim.

Lingonkokta päron

  1. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 min och låt kallna helt i kylskåp.
  2. Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera ev med hackade valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost
  • Lingonkokta päron:
  • 200 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk färsk ingefära

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Tillagningstid: 20 minuter + 2 tim i kylskåp
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim.

Lingonkokta päron

  1. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 min och låt kallna helt i kylskåp.
  2. Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera ev med hackade valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)