Ädelostcheesecake med fikonmarmelad

Betyg (1-5):
4.26 (19 betyg)

Ädelost har blivit en klassiker till glögg. Här finns den i en cheesecake med gräddig fyllning.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i kylen
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 100 g smör
  • 300 g pepparkakor
  • 250 g gräddig ädelost, tex Saint Agur
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl fikonmarmelad

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa pepparkakorna i en matberedare och häll i smöret. Tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm diameter, tryck hårt så att bottnen blir kompakt.
  2. Mixa ädelost och cream cheese till en kräm. Bred ut över bottnen och släta ut med en slickepott.
  3. Värm marmeladen i mikro eller försiktigt i en kastrull på medelvärme. Häll direkt marmeladen på cheesecaken och ställ in i kylen att stelna, ca 2 tim. Är marmeladen väldigt fast: blanda i några droppar vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2018-12-02

Supergod! Ny favorit i jultider.

Charlotte

2017-12-24

Supergod!

Ilona

2017-12-19

Helt fantastiskt till julbordet

Carlaxel Andersson

2015-01-06

Supergod och tillsammans med ett gott portvin blir det en perfekt julefterrätt

Moa

2014-12-22

God men väldigt mäktig!

Tatiana

2014-12-14

Gott, men bara i små mängder. Jag fick frysa in mer än halva cheesecaken.

cici

2014-12-03

Supergod

Liknande recept

Tunnbrödssnittar med västerbottensost och rom

(52)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Västerbottencrème

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Laxrullar med gorgonzolacreme

(15)

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(14)

Lyxig dessert i glas

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g smör
  • 300 g pepparkakor
  • 250 g gräddig ädelost, tex Saint Agur
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl fikonmarmelad

Ädelostcheesecake med fikonmarmelad

Betyg (1-5):
4.26 (19 betyg)

Ädelost har blivit en klassiker till glögg. Här finns den i en cheesecake med gräddig fyllning.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i kylen
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa pepparkakorna i en matberedare och häll i smöret. Tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm diameter, tryck hårt så att bottnen blir kompakt.
  2. Mixa ädelost och cream cheese till en kräm. Bred ut över bottnen och släta ut med en slickepott.
  3. Värm marmeladen i mikro eller försiktigt i en kastrull på medelvärme. Häll direkt marmeladen på cheesecaken och ställ in i kylen att stelna, ca 2 tim. Är marmeladen väldigt fast: blanda i några droppar vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2018-12-02

Supergod! Ny favorit i jultider.

Charlotte

2017-12-24

Supergod!

Ilona

2017-12-19

Helt fantastiskt till julbordet

Carlaxel Andersson

2015-01-06

Supergod och tillsammans med ett gott portvin blir det en perfekt julefterrätt

Moa

2014-12-22

God men väldigt mäktig!

Tatiana

2014-12-14

Gott, men bara i små mängder. Jag fick frysa in mer än halva cheesecaken.

cici

2014-12-03

Supergod

Liknande recept

Tunnbrödssnittar med västerbottensost och rom

(52)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Västerbottencrème

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Laxrullar med gorgonzolacreme

(15)

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(14)

Lyxig dessert i glas

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies