Tofu tikka masala
  • Tid 35 min

Tofu tikka masala

4.33 (3 betyg)

Krämig indisk läckerhet!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 lagerblad
  • 4 kardemummakapslar (eller 1 krm malen kardemumma)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2.5 dl grädde eller havregrädde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk curry, till tofun
  • 2 msk olja, att steka i
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Tärna tofun. Blanda de torra kryddorna i en skål.Hetta upp olja i en gryta.Bryn löken med lagerblad och kardemummatills den får färg.

  2. 2

    Tillsätt de torra kryddorna, vitlök, ingefära och 1 dl vatten.Stek under omrörning till en tjock kryddpasta, ca 30 sekunder.

  3. 3

    Häll i krossade tomater och 1 dl vatten till, låt småputtra 10–15 min. Tillsätt grädden ochlåt koka upp.

  4. 4

    Lyft ur lagerblad och kardemummakapslar. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.

  5. 5

    Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun. Pudra över curryn. Stek till fin färg. Tillsätt tofun isåsen. Låt sjuda med 1–2 min. Servera med ris och tillbehör.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta grovmalenkardemummaistället förkapslarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Viktor: 4 kardemummakapslar motsvarar 1 krm malen kardemumma.

  • Viktor

    Hur mycket grovmalen kardemumma istället för kapslar?