Baka godaste lussebullarna
Julens godaste bakverk! Här är våra goda recept på allt från glutenfria och veganska lussebullar till saffransbullar med och utan fyllning.
1. Rumstempererad deg är lättare att kavla. Kavla ut direkt på bakplåtspappret, ca 2-3 mm tunt.
2. Låt delarna svalna på plåten innan du lägger dem på galler. Medan de är mjuka kan du göra ändringar med en vass kniv. Eller dra försiktigt med en osthyvel när de svalnat.
3. Dekorera alla delar utom taket innan du limmar ihop dem. Dekorera inte för nära kanter som ska limmas ihop.
4. Gelatinblad är fint som fönster. Fäst dem på insidan av huset.
5. Vispa kristyren med elvisp så att den blir ganska fast.
6. Håll i delarna medan de torkar, eller ställ något stadigt som stöd. Montera huset på brickan det ska stå på så du slipper flytta det när allt är klart.
7. Börja med väggarna och sätt sist fast taket och detaljer. Pudra på lite florsocker med en liten sil för extra vintrig känsla.
Dekorera alla delar utom taket innan du limmar ihop huset. Tänk bara på att inte dekorera för nära de kanter som ska limmas ihop.