Ekobonden Adam

Ekobonden Adam

Han är ”ekobonden” som twittrar, bloggar om livet som bonde och driver en PR- & kommunikationsbyrå som arbetar för att sprida hållbar och ekologisk opinion.

En schysst kille som erbjuder schysst mat.

Adam Arnesson föder upp lamm på Jannelunds Gård i Mullhyttan. Han är ”ekobonden” som twittrar och bloggar om livet som bonde samt driver en PR- och kommunikationsbyrå som arbetar för att sprida hållbar och ekologisk opinion. Med sitt mycket personliga, vassa och humoristiska tilltal har Adam i dag tusentals följare och har blivit en viktig förebild och en röst att räkna med när det gäller hållbart jordbruk. Han använder sin egen gård för att göra världen till en bättre plats och vill inspirera andra att följa efter, att tänka på planetens gränser och värde. Lamm fyller en central plats på Adams gård men eftersom vi kommer att äta mindre kött och mindre animalier, har han börjat odla bondbönor och gråärt. Adam menar att världen ska räddas och att lösningarna finns inom den ekologiska livsmedelsproduktionen. Han ser sig själv som planetskötare, vars uppgift är att förvalta och utveckla biologisk mångfald, pollinering och vår närmiljö. Adam ser till helheten och är en inspiratör till andra, en stark röst för de nya hållbara svenska ekobönderna. Kärleken till djuren, växterna och naturen lyser igenom i allt han gör. Han är driven, modig, kontroversiell, rolig, och han vet hur man når ut.

– Jag har alltid sett mig som producent av ekosystemtjänster; av biologisk mångfald, av pollinering, sådant som mänskligheten inte kan leva utan. Vi kan inte bara prata kött och inte kött. Vi måste se till helheten. Det är att vara planetskötare.

Adam Arnesson, Jannelunds Gård och @Ekobonden
www.ekobonden.com 

Foto: Bianca Brandon-Cox

Webbröstningen är avslutad. Du kan SMS-rösta ända fram till någon timme innan prisutdelningen den 4 september.

För att SMS-rösta:
Skicka EKOADAM till 72130 (Kostnaden för ditt sms är enligt ditt avtal med din teleoperatör – samma kostnad som när du sms:ar till en vän.)

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!