Svarta bönbullar med gräddsky och lingon
  • Tid 35 min

Svarta bönbullar med gräddsky och lingon

4 (15 betyg)

Vegetariska bönbullar med klassiska tillbehör

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 6 dl kokta svarta bönor, mosade (2 burkar)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 msk olja till stekning
Gräddsky
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop alla ingredienserna till bönbullarna till en jämn smet. Forma till små runda bollar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3-5 min. Lyft ur bönbullarna och häll vatten, havregrädde, fond och soja i pannan. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Använde röd lök istället för gul och lite mindre lök än angiven mängd. Tack för ett bra recept.

  • Ulf

    Jättebra recept!!! Gick hem bra hos 8-åringen.