Rosa rabarberlemonad
  • Tid 25 min

Rosa rabarberlemonad

3.88 (8 betyg)

Frisk och uppiggande rabarberdryck, serveras gärna kall med mycket is!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

2 liter
  • 500 g rabarberstjälkar
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 liter vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär rabarbern i cm-tjocka slantar och lägg dem i en rymlig kastrull.

  2. 2

    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, stång pressad citronsaft och socker. Häll på vattnet och låt koka upp. Låt sjuda ca 10 min eller tills rabarbern är helt sönderkokt.

  3. 3

    Sila lemonaden genom en finmaskig sil och låt svalna något. Häll upp i väl rengjorda glasburkar eller galsflaskor och förslut med lock.

  4. 4

    Ur boken Vintageparty. Foto:Martina Ankarfyr och Anna Larsson.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna lemonaden väl kyld med istbitar och ett par citronskivor!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    Verkligen värt att göra!

  • Karin, Coop Provkök

    Eftersom lemonaden inte innehåller så mycket socker är hållbarheten inte särskilt lång, någon vecka eller två i kylskåpet skulle jag tro. Jag förslår att du fryser den för att vara på säkra sidan!

  • Ewa

    Hållbarhet?

  • Gunilla

    Gjorde denna rosa lemonad till en fest, vi blandade med krossad is och vodka och det blev en riktig hit! Rekommenderas!!!

Visa fler