Rimmad lax med dillstuvad potatis
  • Tid 20 min

Rimmad lax med dillstuvad potatis

3.28 (25 betyg)

Krämig potatis med dill, en klassiker till saltmarinerad lax.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tärnad potatis
  • 5 dl mjölk
  • 4 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 500 g rimmad lax eller gravad lax i skivor
  • 100 g sockerärtor
  • 1 citron
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Rör ihop mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Sjud cirka 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dill och den varma potatisen.

  2. 2

    Servera potatisen med rimmad lax, sockerärtor och en citronklyfta. Garnera eventuellt med en dillkvist.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En snabb och lyxig variant på stuvning - vänd ner potatisen i uppvärmd crème fraiche.
Rimmad lax med dillstuvad potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gössta Strömbom Forssa Harmånger

    Mycket god mat

  • Ahmed

    Väldigt bra och god

  • Britt-Marie

    Mycket gott, jag använde både rimmad o gravad lax.. tyckte nästan bättre om gravad lax, salt o gott... här kan man hitta mycket fina o lätta recept.. Är nöjd med sidan..

  • Emma

    Smarrigt! Blev positivt överraskad. Mild och krämig rätt. Använde creme-fraiche som stuvning och det blev supergott.

Visa fler