För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Så här gjorde vi doften

Det började i kylskåpet

För att skapa Old Milk, gav vi en professionell parfymör uppdraget att återskapa odören av sur mjölk. Första steget var en headspace-analys* som gjordes av mjölk som förvarats i kylen tills den fick olika grader av surhet.

*I headspace-analysen mätte man ett brett spektrum av de flyktiga ämnen som avgavs från mjölken. 

Hitta en palett

Utifrån informationen vi fick ut av den första  breda analysen, fortsatte vi utveckla en doftpalett av olika ingredienser, för att kunna återskapa lukten av den sura mjölken så exakt som möjligt.

Sur, surare, surast

Nästa steg i processen blev att utveckla en grund-odör, som vi sedan ändrade graderna av surhet på, för att verkligen fånga upp doften från headspace-analysen.

Slutresultatet

Efter månader av arbete hittade vi det tillslut det perfekta receptet – och Old Milk var ett faktum.