Zucchini- och spenatlasagne

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

Denna lasagne är ett härligt alternativ till vanlig lasagne. Superkrämig och god! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem i omgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladen och fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsform som passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsätt varva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min. Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och servera med rostade cocktailtomater.

Tips

Använd matlagningsgrädde eller blanda ut vispgrädde med mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk lasagne

(62)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Belugalasagne

(32)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lax- och spenatpaj

(92)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Zucchini- och spenatlasagne

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

Denna lasagne är ett härligt alternativ till vanlig lasagne. Superkrämig och god! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem i omgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladen och fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsform som passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsätt varva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min. Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och servera med rostade cocktailtomater.

Tips

Använd matlagningsgrädde eller blanda ut vispgrädde med mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk lasagne

(62)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Belugalasagne

(32)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lax- och spenatpaj

(92)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies