Zereshk polow
  • Tid 270 min
  • Ugn 225º

Zereshk polow

3.2 (5 betyg)

Zereshk polow är en älskad persisk rätt. Zereshk är de röda bären också kända som berberis, ordet polow har samma ursprung som pilaff, och betyder ungefär ris.

  • Tillagningstid 270 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingar i mindre delar
  • 3 msk olja
  • 2 rivna lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 lime eller pomerans, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnid in kycklingdelarna med olja, lök, salt, kryddor och citrussaft. Låt marinera 4 timmar i kylskåp. Tillaga riset.

  2. 2

    Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Ta gärna med lite av löken. Stek delarna i mitten av ugnen tills de är genomstekta, 20-30 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Servera med saffransriset.

Servering

Servera med saffransris.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • uypersson@hotmail.com

    Har inte provat ännu men skulle man kunna ordna en tabell på kolhydrater el cal per 100gram