Yoghurtscones med vallmofrön

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Saftiga, inte så söta, härligt sega scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 msk blå vallmofrön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



JJ

2012-01-09

Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Chiayoghurtbägare

(13)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Snabba lingonlimpan

(27)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 msk blå vallmofrön

Yoghurtscones med vallmofrön

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Saftiga, inte så söta, härligt sega scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



JJ

2012-01-09

Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Chiayoghurtbägare

(13)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Snabba lingonlimpan

(27)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies