Wonton-knyten (dumplings)

Wonton-knyten (dumplings)

3.2 (5 betyg)

Mingla runt och dippa krispiga, räkfyllda knyten med smak av ingefära och chilli.

  • Ingredienser 13

Tillagningstid: 50 min.

Ingredienser

20 st
  • 3 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 20 wontonplattor
Fyllning:
  • 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 krm salt (efter smak)
Dippsås:
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • 1 lime, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Fyllning

  1. 1

    Hacka löken i mindre bitar. Blanda allt till fyllningen och mixa till en smet i matberedare eller mixer. Smaka av med salt. Blanda majsena och vatten så det blir som ett klister. Lägg en klick fyllning på en wonton-platta. Pensla på majsenablandningen längs plattans kanter. Ta tag i ett hörn och för ihop med det motsatta till en trekant. För sedan ihop de andra två hörnen och kläm ihop längs kanterna till ett knyte. Gör likadant med resten av plattorna. Koka upp vatten och sänk värmen så det sjuder. Lägg i knytena och sjud dem 2-3 min.

Dippsås

  1. 1

    Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, soja, socker och limesaft.

Servering

Servera knytena med dippsås som bufférätt eller med ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar