Wokade grönsaker och svamp
  • Tid 15 min

Wokade grönsaker och svamp

0 (0 betyg)

Snabbstekta krispiga grönsaker med färsk spenat.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g svamp, gärna shiitake
  • 3 st knipplökar
  • 2 medelstora morötter
  • 150 g färsk spenat
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa svampen och skär den i bitar. Skiva eller grovhacka löken. Skrapa morötterna och skär dem i smala stavar. Skölj spenaten. Skär bort den grova mittnerven och strimla bladen.

  2. 2

    Värm olja och smör i stek- eller wokpanna på hög värme. Lägg i svamp och grönsaker. Fräs dem snabbt under omrörning. Tillsätt salt och peppar. Lägg i spenaten och låt den hastigt fräsa med.

Servering

Servera som ensamrätt med ris eller pasta eller som tillbehör till kött- och fiskrätter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar